2011. január 20., csütörtök

olcsó


"Ne a palántáknak könyörögj, hanem trágyázz, és dolgozz keményen!"



Volt már Veled olyan, hogy valakivel beszélgettél, felvetett egy problémát és pontosan tudtad, hogy a legjobban akkor járna, ha a Te cégedet/üzletedet bízná meg az adott helyzet megoldására? 

 Ebben a helyzetben nehéz elérned, hogy ne tűnj "ügynöknek", de sikerüljön a másik felet meggyőznöd arról, hogy Veled érdemes együtt működni. 

 Viszont ha nem is ennyire konkrét a beszélgetés, hanem egyszerűen csak egy baráti összejövetelen megkérdezik Tőled, hogy "Te mivel foglalkozol?", akkor ott a lehetőség, hogy olyan választ adj, ami:
 - nem túl nyomulós 
 - sikerül elültetni a fejükben a céged nevét
 - bizalmat épít és ha most nincs is ilyen problémájuk, de ha lesz, akkor téged keresnek, illetve ismerőseiknek Téged fognak ajánlani

Ez viszont sokkal nehezebb, mint elsőre tűnik! 
 Benned mennyire kelt meghökkentő, ugyanakkor pozitív benyomást az, ha megkérdezel valakit, hogy mivel foglalkozik és azt a választ adja rá, hogy 
"Kényelmes, tudatos vásárlással, pénzkereseti lehetőséget kínálunk!". 
 Nem lenne pozitívabb benyomásod, ha valami ilyesmi választ adna: "
Volt már Veled olyan, hogy egy iszonyú fárasztó nap után, amikor az egész világgal tele van a hócipőd és haza érsz, szerettél volna leülni a kedvenc foteledbe, kitölteni egy pohár kiváló vörösbort, megnyomni EGYETLEN GOMBOT és miközben a bort kortyolgatod, kedvenc laptopoddal az öledben kattintgatsz, mert semmi kedved hulla fáradtan még elindulni bevásárolni, iszonyú tömegben tolakodni, sorban állni és cipekedni? Na, mi ezt az EGYETLEN GOMBOT áruljuk!

 Engedd meg, hogy eláruljak egy titkot. A TOP10 ügyfelem elsöprő részével úgy ismerkedtem meg, hogy elmondtam nekik a fenti idézetet.
 Viszont ha csak annyit mondtam volna, hogy "Kényelmes, tudatos vásárlással, pénzkereseti lehetőséget kínálunk!", valószínűleg nagy részével sosem találkoztam volna többet. 
 Gondolom a Te fejedben is most ott van az a kérdés, hogy "Ok, ok, de mi köze ennek a lifthez?
" A LIFTmarketing : a "bemutatkozó szövegnek" olyannak kell lennie, hogy ha vad idegenként beállunk egy liftbe a harmadikon, elindulunk a földszintre és miután becsukódott az ajtó, megkérdezem, hogy mivel foglalkozol, akkor mire a földszintre érünk, eufórikus állapotba kerüljek és két kézzel húzzalak vissza, hogy elmondd végre, hogy hol tudom felvenni veled a kapcsolatot.

NA EZ AZ ÉLŐSZAVAS LIFTMARKETING! 

 Az élőszavas LIFTmarketinget alkalmazhatod bárhol, ahol idegen emberek megfordulnak, de a leghatékonyabban olyan helyen tudod alkalmazni, ahol a Te céged és terméked/szolgáltatásod iránt nyitott emberekkel vagy körül véve. /Surányi Ferenc tollából/

nos nekem ez adatott:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése