2011. október 13., csütörtök

afrika egerben







Mesés afrikai hangulatba csöppenhetünk Egertől pár lépésnyire



Mindenki tudja, hol van Eger. No igen, Észak-Magyarországon, Budapesttől mintegy 130 km-re. Ha viszont azt állítjuk: Eger Észak-, és Nyugat-Afrika között helyezkedik el – akkor sem sokat tévedünk.

A különleges szállodák kedvelői már hallhattak rebesgetni egy egerszalóki hotelről, nevezetesen a Mesés Shiraz****-ról, mely arab enteriőrjével, orientális hangulatával minden szállóvendéget magával ragad. Most elkészült, megnyitott, és várja különlegességre szomjazó vendégeit ennek ikertesója, a Bambara**** is. Hogy hol? A Bükk kapujában, Felsőtárkányban – a város, Eger másik oldalán.

Hát így kerülhet a török kori emlékeket őrző Eger – Afrika közelségébe. De nézzük csak, mi mindennel várják az utazót ezen a tájon. Már persze a jó borok, a nimbuszát egyre inkább visszaszerző Egri Bikavér mellet! Elsősorban termálvízzel – mely mind Egerszalókon, mind Egerben megtalálható, nem is akármilyen környezetben!

Egerszalókon igazi kuriózum az a természeti képződmény, mellyel találkozhatunk. Az Európában egyedülálló, vakítóan fehér sódomb helyi védelem alatt áll, és a hozzá vezető kiépített sétaúton közelről is megcsodálható, fotózható! A hatvanas években fúrt termálkút hévíze a domboldalon lefolyva hozta létra ezt a mészkőlerakódást, melynek ma már a csodájára járnak.
A hófehér domboldal tövében, ebben a páratlan természeti környezetben néhány éve modern, minden igényt kielégítő termálfürdőt is létesítettek. Termál- és élménymedencék, szaunák, aromakabinok, gőzfürdő és fitness terem vár itt ránk, ha kikapcsolódásra vagy aktív pihenésre vágyunk. A fürdő exkluzív szauna világa a szaunázás szerelmeseinek nyújthat különleges órákat. Különösen, hogy az autentikus finn szaunaház előtt ejtőzve valóban különleges miliőben érezhetjük magunkat, hiszen fölöttünk magasodik a természet eme varázslatos csodája.

De mielőtt itt nagyon ellazulnánk, nézzük csak, mi vár még ránk az egri régióban! A város másik oldalán például az igazi fekete Afrika!

Az ország talán legkülönlegesebb szállodája, a Bambara Hotel**** Felsőtárkány mellett található. Az Eger melletti Felsőtárkány palóc település a festői Tárkányi-medencében, a Várhegy és az Őrhegy között. Maga a hotel egy természetvédelmi terület mellett, saját 4 hektáros erdejének rejtekén várja különlegességre vágyó vendégeit! A szállodaépület Nyugat-Afrikát, kényelme pedig már-már az ötcsillagos szállodai színvonalat idézi.
A Bambara Spa egy afrikai törzsi falu építészetét mintázza, ám természetesen high-tech színvonalon, ahol a multifunkciós beltéri és kültéri élmény és gyerekmedencék mellett az országban egyedülálló különleges sórőzse-kunyhót, afrikai herbárium-kunyhót, só-permetes gőzkabint és uszadék-fából épült szaunát használhatnak a Bambara lakói. Hogy az élmény teljes legyen: a vállalkozó szelleműek a Bambara éttermében tradicionális afrikai ételekkel is találkozhat.

Afrika bármely tájára is vágyunk tehát, azt itthon is elérhetjük, mégpedig a török kori emlékeket őrző Eger környékén. Ha pedig erre járunk, nyilván vétek lenne kihagyni a nagy múltú várost. Ám ne csak az Egri csillagokban „megénekelt” várat, a minaretet, a város impozáns egyházi épületeit csodáljuk meg – csobbanjunk termálvizében is!
Ha családostól utazunk: az Egri Termál- és Élményfürdőt ajánljuk – ha gyermekek nélkül ruccantunk ki, akkor kötelező kipróbálni a nagy múltú, nemrégiben felújított Törökfürdőt, melyet eredetileg az egri török pasa építtetett. Igazi időutazásban lehet része mindazoknak, akik meglátogatják. Nem csak eredeti, török stílusú medencék (ilidzsa), de a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is található itt. Nagy élmény!

A két Eger környéki szálloda tehát Észak-Afrika orientális, és Fekete-Afrika misztikus hangulatvilágát kínálja nekünk. A két hotel fekvése igen kedvező, az autópályától 20-30 km-re találhatóak. Az M3-as autópályán könnyen megközelíthetőek, Budapesttől 138, Debrecentől 140, Nyíregyházától 150, Miskolctól 53 km távolságra.

A Mesés Shiraz Hotel**** a luxus, a keleti kényelem és az afrikai hangulati elemek megfelelő arányú keverésével meleg, barátságos környezetben várja vendégeit Egerszalókon. A 45 szobás szálloda egy gyönyörű és páratlan Észak Afrikai Fürdőházzal, Arab Udvarral, Mór Fürdővel, afrikai Hamammal kényezteti vendégeit. A Shiraz Étterem, a Dubai Kert, a Casablanca Bár és rendezvénytermek (Bamako, Mopti, Gao, Szindbád, Timbuktu) a kikapcsolódást és a szórakozást biztosítják.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése