2014. június 22., vasárnap

kerüld ezeket a gondolatokat.. és használd a következőket a siker érdekében

5 gonosz mantra, amik miatt nem találsz állást, és 5 másik, amelyekkel sikerülni fog

szerző: Jobline

Sok esetben az álláskereső hozzáállásán múlik, hogy talál-e magának munkát, nem a diplomákon vagy a nyelvvizsgákon, sem pedig azon, hogyan van megírva az önéletrajz. Ha nem megfelelő az attitűdöd, sürgősen változtass rajta! Van ötletünk, hogyan.
Negatív attitűd esetén majdnem biztos, hogy semmi nem fog sikerül. Nemhogy munkát nem találsz, de még a reggeli pirítóst is hajlamos leszel odaégetni. Ahelyett, hogy azon lamentálsz, mennyire kibabrált veled a sors, szedd össze magad, és szemléld a dolgokat pozitívan, megfogadva a CareerBuilder tanácsait.A hozzáállásod azért annyira fontos a munkakeresés során, mert azon kevés dolgok egyike, amelyeket alakítani tudsz. Arra nem leszel semmilyen hatással, hogy a HR-es milyen hangulatban ül le veled beszélgetni, a saját gondolkodásodra azonban igen. Van 5 gonosz mantra, amiket most felejts el!
1. Úgyse fog sikerülniEz a mantra önbeteljesítő jóslatként fog működni, mert ha folyton ismételgeted, minden tettedből és gesztusodból árad majd a letargia, és tényleg semmi nem sikerül. Az álláskeresés során legyél kitartó, ha pedig már ott ülsz az interjún, lelkesedj, hiszen az első akadályon már túl vagy: tetszést aratott az önéletrajzod.


2. Kész csődtömeg vagyokAz önsajnálat olyan lefelé tartó spirál, amely feneketlen szakadékba vezet, és nem tudsz belőle kikecmeregni. Csődtömegeket egyetlen cég sem akar szerződtetni. Arra gondolj, milyen eredményeket értél el az élet különböző területein, hányan szeretnek és tisztelnek. Hogyan is lehetnél csődtömeg?
3. Beérem bármivelA negatív attitűd hatására hajlamos lehetsz úgy gondolkozni, hogy el kell fogadni azt a keveset, amit az élet kínál, mert úgysem vagy érdemes többre. Ez katasztrofális eredménnyel járhat: olyan munkánál köthetsz ki, amit rosszul fizetnek, és megőrülsz a körülményektől. A minőségre kell koncentrálnod, hogy olyan munkát találj, amiben örömödet leled, és nem is kopik fel az állad. Ez viszont csak úgy fog menni, ha megerősíted az önbecsülésed.
4. Nem vagyok elég jóAkiből süt a bizonytalanság, azt a HR-es azonnal a vesztesek közé sorolja, és nem fogja szerződtetni. Hiszen az ilyen munkatárs hogyan fog beilleszkedni a kollégák közé, és miként oldja meg önállóan a feladatokat? Itt megint csak gondolj arra, hogy ha már behívtak interjúra, biztosan látnak benned valamit, amitől alkalmas lehetsz a posztra. Ne ábrándítsd ki őket.
5. Ami jár, az jár!Eddig a negatív attitűd különböző káros megnyilvánulásairól esett szó, de az is baj, ha valaki átesik a ló túlsó oldalára. Egy arrogáns, pöffeszkedő munkavállaló ugyanúgy elriasztja a HR-est, mint akin azonnal látszik, hogy nyomorultnak tartja magát. A túl nagy egó és az önreflexió hiánya azt sugallja, hogy a jelölt nem lesz jó csapatjátékos, és hajlamos megkérdőjelezni a munkadója tekintélyét.
A pozitív hozzáállás a siker kulcsa. Íme öt pillér, amikre támaszkodni tudsz.
1. Meg tudom csinálniÉrtelemszerűen a fenti 1. pont ellenkezőjére kell koncentrálnod, ha boldogulni akarsz. A következő nagy feladatot is meg tudod oldani, ahogyan eddig is vetted a különböző akadályokat.
2. Én vagyok felelős saját magamértTilos előre másokat és a körülményeket okolni a feltételezett kudarcért. Ha jól felkészültél szellemileg és lelkileg, biztosan számíthasz magadra, és sikert aratsz.
3. A pohár félig tele vanMinden helyzetnek meg lehet látni a fonákját, csakhogy semi értelme, mert ez a gondolkodás nem visz előre. A pozitív dolgokat vedd figyelembe, és így hozd ki magadból meg a szituációból a maximumot.
4. Hibázni jó, mert tanulok belőleA negatív attitűddel megvert ember legszívesebben világgá menne, miután hibázott, a pozitív személyiség viszont örül, mert tudja, legközelebb milyen csapdát kell elkerülnie. Ha valami nem sikerült – például nem vettek fel egy jónak tűnő állásba –, elemezd, hogy miért, aminek első állomása, hogy az interjú után e-mailben vagy telefonon megkérdezed a HR-estől.
5. Nevess sokatTudományosan igazolt tény, hogy a nevetés és az élet dolgainak humorral történő szemlélése egészségesebbé és boldogabbá tesz bennünket.A sok nevetés és a jó humor járulékos haszna, hogy a könnyebben vesszük az akadályokat, és a többi ember szívesebben elfogad bennünket, mert kellemes személyiségnek tart. Márpedig mi másra lenne szükség álláskeresés közben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése