2010. október 10., vasárnap

amiket várnak az iszap-károsultak

Nagyon sokan vesznek részt a segítségnyújtásban az iszap-katasztrófa bajba jutottjainak segítésében, a helyreállításban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az 11705008-20464565-ös számlaszámon „Vörösiszap károsultjainak megsegítése” megjelöléssel várja az adományokat.

  
Továbbra is várnak TARTÓS élelmiszereket, gyerekruhákat, pelenkákat.
A takarításhoz lapátok, vödrök kellenek. Még mindig szükség van gumicsizmára, a lakosságnak is, és az önkéntes jelentkezők egészségének óvására is.
Vegyvédelmi ruhára, légszűrős arcmaszkokra, kesztyűkre is szükség van. Ezeket az eszközöket folyamatosan meg is vásárolják a pénzbeli felajánlásokból, de ha valaki tud szállítani kisebb nagyobb tételben ilyet, szívesen fogadják.

Rengeteg ruha érkezik, amelyeket külön kell válogatni, kor, nem szerint. Ehhez ládák, dobozok kellenek, zsákok, szatyrok.

Mindenképpen érdemes mindig hívni bennünket az indulás előtt:
Kristáy-völgy Egyesület: 06-70/9404360
Molnár Gábor Műhely Alapítvány:  06-20/8025895

Számlaszámok, ahova a pénzbeli felajánlást várják:
Molnár Gábor Műhely Alapítvány: 117-48038-20017132
(megjegyzés rovatba: a vörösiszap károsultjainak adomány)

Kristály-völgy Egyesület: 728-00061-10017997
(megjegyzés rovatba: vörösiszap károsultak adomány



A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány hárommillió forint értékben két teherautónyi, legalább ezer élelmiszercsomagot adott át Devecserben.
Egy csomagban két liter tartós tej, egy kilónyi sajt, több csomag müzli és két őszibarackbefőtt van.
Az adományt elsősorban gyerekeknek szánják.
Az alapítvány ezer karton ásványvizet is hozott a rendőröknek és katasztrófavédőknek.
Toldi Tamás, Devecser polgármestere a Magyar Távirati Irodának elmondta, hogy özönlenek az adományok az ország minden részéről.
Hozzátette, hogy továbbra is nagy szükség van a munkavédelmi felszerelésekre.
Toldi szerint már nem is annyira élelmiszer-adományokat várnak, hanem inkább bútorokra lesz majd szükségük a kárt szenvedetteknek.
Új házak ingyenes felépítésére is vállalkoztak már cégek.

Az iszapömlés áldozatának adta ki magát, és 75 ezer forint értékű segélycsomagot vitt el a devecseri plébániáról öt ember, akik a környékbeli településekről érkeztek - közölte az Országos Rendőrfőkapitányság. 
Egy 47 éves nő és 48 éves élettársa, valamint egy 44 éves férfi 17 és 19 éves fiával több szatyornyi tartós élelmiszert, illetve tisztítószereket pakolt össze.
A teletömött szatyrokkal a buszmegállóban várakozó csoportot rendőrök igazoltatták, így kiderült, hogy olyan helyen élnek, amit az iszapáradat nem érintett
Csalás miatt hivatalból eljárást indított ellenük az Ajkai Rendőrkapitányság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése