2010. október 10., vasárnap

iszap-legfrissebb+állatok


2010-10-04,Hétfőn délben a Veszprém Megyei Kolontárt, majd Devecsert vörös iszap öntötte el, miután átszakadt a közeli timföldgyár tározójának gátja. A hirtelen lezúduló iszaptömeg elől az embereknek menekülésre sem volt idejük. A katasztrófahelyzetet az is fokozza, hogy a zagytározó tartalma a timföldgyártás melléktermékeként nagyon veszélyes és maró hatású vegyi anyag. A menekülés során nem volt lehetőségük az ott lakóknak önmagukon kívül menteni akár az értékeiket, ruhájukat, de még az élelmeiket sem. A szennyeződés miatt ezeknek az embereknek jelenleg nincs olyan tiszta ruházatuk, amit nem itatott volna át a lúgosan maró anyag, nincs élelmiszerük, vizük, reményük, csak a kilátástalan helyzetük maradt.

Komoly és nagy baj van, mindannyian jól tudjuk... 
- így ki-ki, a maga módján és lehetőségein belül, sokféle képpen tud segíteni, ha akar.

Összeszedtem a leglényegesebb infókat, egyben azt gondolom, sok ismeretség most sokat jelenthet, például cégekkel kapcsolatok, mert rengeteg kenőcsre és gyógyszerre is szükségük van a szerencsétlen állatoknak is.

Így az alábbiakban megtalálhatók a lényegi infók, gyűjtőpontok, részletek - kérek mindenkit, akinek kapcsolata lehet gyógyszergyártó, állateledeles stb. cégekhez, küldje tovább t, hátha a gyártók, forgalmazók is hozzáteszik, amit tudnak..

Egyben köszönet, ha bárki továbbküldi az alábbiakat bármerre, kinek, hol és miként van ere módja, sok kis csomag, adomány, takaró, törölköző, konzerv, gyógyszer, ruhaféle - sokat segíthet.

(A sérült álltok többségének le kellett nyírni a bundáját, csupasz és égett bőrrel, megvakultan, félig vakon, súlyos szenvedések között várják, hogy SEGÍTSÜNK! - tegyük meg, amit tudunk.. - mert így derülünk ki, a konkrét tettekben..)

Önkéntesek nem mehetnek már be a térségbe, a NOÉ szervezi az állatmentés egy részét, hozzájuk eljuttatható az adomány és a felhívásukat is kimásoltam alább..)

Az áldozatul esett állatok helyett és mellett is, mint állatvédő is köszönöm Mindenkinek: P.Ildikó - klubvezető
http://www.youtube.com/watch?v=BRyoXo396Zw - videó az állatmentésekről...

Központi honlap, a segítségekhez: http://www.vorosiszap.com/adom%C3%A1nygy%C3%BCjt%C5%91-pontok.h tml

ÁLLATMENTÉSHEZ MÉG:



Az iszapkatasztrófa túlélőinek ellátásához sos szükségünk lenne:

Voltaren H szemkenőcs
Tobrex szemcsepp
Corneregel szemkenőcs
Neogranormon kenőcs (már keresem a TEVA képviselőjét - hátha)
Kék Lukács kenőcs
Phlogsam hab
Panthenol spray
Kubatol spray
PROBIOTIKUM
Kaukázusi kefír vagy probiutikus joghurt
JÓ MINŐSÉGŰ konzerv

Továbbá a tiszta elhelyezéshez mobil kennelekre és boxokra (elsősorban nagy méretűre)

Tiszta törölközőre, pokrócokra, a kezelésekhez vékony, a takarításhoz vastagabb gumikesztyűre.

http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=921

IDEIGLENES BEFOGADÁS
Az iszapkatasztrófa mentett állatai közül szinte valamennyi sérült, napi, rendszeres ellátást és folyamatos ellenőrzést igényel, amelynek feltételeit állatotthonunk maximálisan biztosítani tudja. Tekintettel arra, hogy az érintett térségekből folyamatosan mentjük az állatokat a legnagyobb segítség az lenne, ha egy egészséges állat ideiglenes befogadását tudnád vállalni, így biztosítva helyet egy újabb rászoruló, sérült kutyának, macskának.

Macska ideiglenes befogadásáról érdeklődni a macskamentes@noeallatotthon.hu címen, vagy a 06-20/540-55-62 számon (hívható: hétfőtől szombatig 8-16 óráig) lehet.

Kutya ideiglenes befogadásáról érdeklődni a 17. kerületi telephelyen, vagy a 06-30/221-12-99 számon (hívható: hétfőtől szombatig 10-15 óráig) lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése